Enviaments i devolucions

POLÍTICA D’ENVIAMENTS

Quins són els costos d’enviament i el temps de lliurament de UM?
Les despeses d’enviament de la teva comanda depenen de la destinació. En la següent taula podràs trobar els costos de cada zona. El temps de lliurament dependrà de la destinació i es calcularà en el moment de la confirmació de la comanda. La preparació de les comandes es duu a terme de dilluns a divendres.

Espanya: 3,5€ (2-3 dies laborables)
Illes Balears: 8€ (3-4 dies laborables)
Illes Balears (Formentera): 15€ (3-4 dies laborables)
Illes Canàries: 20€ (3-4 dies laborables)
Portugal: 5€ (2-3 dies laborables)
França / Alemanya: 14€ (3-4 dies laborables)
Resta d’Europa: 20€ (4-5 dies laborables)
Estats Units i Canadà: 30 € (7-15 dies laborables)
Resta del món: 37€ (7-15 dies laborables)

En períodes de promoció o llançament de nous productes el temps de lliurament pot patir algun tipus de retard.

Envieu a tot el món?
UM envia a tot el món. En la part superior pots veure les taxes aproximades per a algunes d’aquestes destinacions. Si us plau, tingues en compte que els aranzels per a enviaments fora de la Unió Europea no hi estan inclosos i s’han de pagar en el moment de la recepció del producte.

Què passa si la caixa d’enviament arriba en mal estat?
Si la companyia de transports et fa arribar la comanda en mal estat, si us plau, contacta amb nosaltres en les 24 hores següents a la recepció perquè puguem solucionar-ho amb la companyia de transport.

 

POLÍTICA DE DEVOLUCIONS

Puc fer devolucions a UM?
UM no permet fer devolucions de productes en cas que en que UM hagi comès un error en l’enviament. En aquest cas, els costos de la devolució aniran a càrrec nostre. Si això passa, has de contactar immediatament amb hola@umsaborsasia.com

Quan i com puc procedir a fer una devolució?
Pots fer la teva devolució fins a 4 dies després d’haver rebut la comanda. Abans, hauràs de posar-te en contacte amb hola@umsaborsasia.com i t’indicarem els passos a seguir.

Quines són les condicions relatives a la devolució a UM?
No s’acceptaran devolucions d’aquells productes que siguin enviats en condicions diferents a les quals van ser rebuts (per exemple, sense l’etiqueta o l’embalatge original) o productes que hagin estat oberts. Solament s’acceptaran devolucions de productes en el seu embalatge original i lliurats en bones condicions.

Què passa si UM accepta la meva petició de devolució?
Una vegada acceptada la petició de devolució, UM procedirà al reemborsament de la quantitat pagada en un termini màxim de 30 dies des que la petició va ser realitzada, pel mateix mètode de pagament utilitzat.